Yayım ve Yazım Kuralları


Genel İlkeler
1. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi, gerektiği durumlarda yayımlanan sayıların dışında özel sayılar ve ek sayılar yayımlayabilir.
2. Bilimsel makaleler, röportajlar, çeviriler ve tanıtım yazıları dergi sistemine eklendiği andan itibaren, yazının yayınlanması için başvuru olarak kabul edilir ve yazı hakem sürecine gönderilir.
4. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi, gönderilen yazıların bütün telif hakları dergiye ait olup,BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi'nden izin alınmaksızın başka bir yerde yayınlanamaz, çoğaltılamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Ayrıca yazılardan doğabilecek herhangi bir yasal sorumluluk yazarlarına aittir.
5. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi, yayın dili Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve  Rusçadır. 
6. Makalenin başında en az 200 kelimeden oluşan Türkçe (Öz) ve İngilizce (Abstract), 5 kelimelik Türkçe (Anahtar Kelimeler) ve İngilizce (Key Words); Türkçe ve İngilizce başlığa yer verilmelidir. Bu şartları yerine getirmeyen yazılar hakem sürecini tamamlasalar bile yayımlanmazlar.
7. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi'ne gönderilen yazılar hakem sürecine gireceği için, sisteme eklenen yazıların içine isim veya yazarın kimliğini deşifre edici bilgiler konulmamalıdır. Makalenin hakem süreci tamamlandıktan sonra yazar veya yazarlar ile ilgili bilgiler makaleye editör tarafından eklenecektir.
8. Makale BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi sistemine yazar tarafından yüklendikten sonra aşağıdaki süreçler gerçekleşmektedir. Yüklenen makale editör/editör yardımcıları tarafından yayım ve yazım kurallarına uygunluk kontrolü yapılmaktadır. Editör onayı tamamlandıktan sonra yazı hakemlere yönlendirilmektedir. Editör onayından geçen her makale için üç hakem atanmaktadır. Bu hakemlerden biri yabancı dil özet hakemidir. Diğer iki hakem ise ilgili anabilim dalında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Yazar kendi ana sayfasından makalesinin hakem sürecini takip etmelidir.
9. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi sisteminde makaleler, e-posta adresi ve parolayla girilen kişisel sayfadan gönderildikten sonra, aynı sistemden makalelerin hakem süreci takip edilebilir. Bu aşamadan sonra, düzeltmelerin yapılması için, bütün hakemlerden (1 yabancı dil, 2 alan hakemi) raporların gelmesi beklenmelidir. Çünkü yazarlar, sisteme bir kez düzeltme ekleyebilmektedirler. Bir hakemin istediği düzeltmeyi yapıp yazı sisteme eklendiğinde, sonraki aşamada ikinci bir hakemin de düzeltme istemesi durumunda istenen düzeltmeler yapılamayacaktır.
10. Dergi sistemine eklenen yazılar daha önce başka bir yerde yayımlanmış olmamalıdır. Sempozyum bildirileri ise, durumun makale içinde belirtilmesiyle yayınlanabilir.
11. Metnin sonunda KAYNAKÇA başlığı altında atıf yapılan eserler, yazar soyadı sırasına göre yazar soyadı büyük adı küçük yazılmış bir şekilde düzenlenmelidir.
12. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi'ne yazar veya hakem olarak üye olunurken istenilen bütün bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Öz geçmiş başlığında yazarın/hakemin çalışma ve ilgi alanları sıralanmalıdır. Anabilim dalı başlığında ise önce anabilim dalı sonra da bilim dalı yazılmalıdır. 
13. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi'nde makalelere öz ve abstract dışında çift sütun olarak tasarım yapılmaktadır. Ancak bu, dergimiz tasarım ekibi tarafından yapılmalıdır. Yazarlar çalışmalarını dergimize kesinlikle tek sütun şeklinde yüklemelidirler.
14. BAL-TAM Türklük Bilgisi Dergisi'nde makaleler ücretsiz olarak yayınlanmaktadır
15. Yazılar, dergi sistemine eklenirken aşağıdaki ölçülere göre düzenlenmelidir:
     

Sayfa Düzeni
1. Yazılar, Microsoft Word programında yazılmalı ve sayfa yapıları aşağıdaki gibi düzenlenmelidir:
    Kağıt Boyutu: A4 Dikey
    Üst Kenar Boşluk: 3 cm
    Alt Kenar Boşluk: 2 cm
    Sol Kenar Boşluk: 2 cm
    Sağ Kenar Boşluk: 3 cm
    Yazı Tipi: Times New Roman
    Yazı Tipi Stili: Normal
    Yazı ve Başlık Boyutu:  12
    Dipnot metni Boyutu: 9
    Paragraf Aralığı: Önce 6 nk - Sonra 6 nk
    Paragraf Girintisi: 0,75 cm
    Satır Aralığı: 1
2. Yazılarda sayfa numarası, üst bilgi ve alt bilgi gibi ayrıntılara yer verilmemelidir.
3. İmla ve noktalama açısından, makalenin ya da konunun zorunlu olduğu durumlar dışında Türk Dil Kurumu imla kılavuzu  esas alınmalıdır.
4. Makalelerde yapılan atıf sistemlerinde APA yazım sistemine uyulmalıdır.